Kategoriler
Genel

Sony Xperia Z Özellikleri

sony-xperia-z-banner

Üst segmente hitap eden ürünleriyle tanınan Sony, akıllı cihaz yarışında da yer almak için su geçirmez özelliği ile öne çıkan Android işletim sistemli 5 inçlik Sony Xperia Z modeli ile geliyor. Sony’nin, CES 2013 fuarında tanıttığı bu model son günlerin en çok konuşulan cihazları arasında yer almayı başarıdı. Sony Xperia Z’nin 2013’ün ilk 2 (iki) çeyreğinde çok ses getireceği düşünülüyor.

Sony Xperia Z su ve toza dayanıklı olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor, 1 mt su derinliğinde 30 dk boyunca dayanma garantisini veriyor. Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi ile gelen Xperia Z piyasaya sürülmesinin ardından kısa bir süre sonra 4.2 Jelly Bean güncellemesi ile yeni sürüme kavuşacak. Oyun konsolları, televizyonlar, kamera ve fotoğraf makineleri gibi elektronik ürünlerle pazarda iyi bir konuma sahip olan Sony, Xperia serisi ile ürün geliştirmeye devam ediyor. Bu modelde de 13MP kamerası ile diğer cihazlardan farkını ortaya koymaya çalışıyor.

Kategoriler
Genel

Mobil İşletim Sistemleri

mobil-isletim-sistemleri

TeknovasyonMarketing bloğumuzda Mobil İşletim Sistemleri yazımızı paylaşmıştık. Windows Phone ve Ubuntu’nun da mobil işletim sistemlerinde yer alması ile birlikte mobil dünyada çeşitlilik artmaya başladı.

İşletim sistemi, bilgisayar donanımının doğrudan denetimi ve yönetiminden, temel sistem işlemlerinden ve uygulama programlarını çalıştırmaktan sorumlu olan sistem yazılımıdır. Donanımlar hızla gelişip karmaşıklaşırken bu donanımların ne şekilde çalışacaklarını ve kaynak yönetimini düzenleyen yazılımlar işletim sistemleridir.

Akıllı telefonlar (Smart Phones),Tablet bilgisayarlar, PDA (Personal Digital Assistant)’lar gibi taşınabilir cihazlar için üretilen işletim sistemleri mobil işletim sistemleri olarak adlandırılırlar. Günümüzde bu kapsam daha da genişlemekte, bir işletim sisteminin çoklu platformu desteklemesi beklenmektedir. Aynı işletim sisteminin desktoplarda, laptoplarda, tabletlerde, telefonlarda ve TV gibi platformlarda desteklenmesi sadece son kullanıcılar için değil aynı zamanda yazılım geliştiriciler için de tercih sebebi olmaktadır. Her platform tabii ki kendi gücünden yararlanarak farklı deneyimler de yaşatabilmelidir. Dokunmatik ekrana sahip olmayan bir monitör nedeniyle masaüstü bilgisayarımızda dokunma deneyimini tadamazken tabletlerde ve telefonlarda bu deneyimi yaşadığımızı hissetmeliyiz, tabletlerde telefonlara nazaran daha büyük ekranlarda dijital ortamda gazete ve dergileri rahatça okuyabilmeliyiz.

Günümüzde en çok kullanılan  ve popüler olan mobil işletim sistemleri Android, iOS ve Blackberry olarak karşımıza çıkmaktadır. Windows Phone 8 de Nokia ve diğer mobil cihaz üreticileri ile yeni ürünlerde kendini tanıtıyor. Kısa zaman önce Linux dünyasından tanıdığımız Ubuntu da telefonlarda ve televizyonlarda boy göstermeye başladı. Bunların dışında ismini sıkça duyduğumuz, kullandığımız işletim sistemleri de oldu ancak hızlı değişime ayak uyduramadıklarından yok olmaya yüz tuttular. Bunlardan en bilineni Nokia telefonlardan tanıdığımız Symbian oldu.

Kategoriler
Genel

Ubuntu İşletim Sistemi Telefonlara Geliyor

ubuntu-mobil-isletim-sistemi

Bilgisayarlarımızda kullandığımız Ubuntu işletim sistemi artık mobil cihazlara da geliyor. Sadece mobil cihaz demek de doğru değil; aynı işletim sisteminin bilgisayar, mobil ve akıllı TV gibi ürünlerde kullanılabilmesi için geliştirmeler devam ediyor. Mobilin hızla yükselmesi ile birlikte popüler işletim sistemleri olan Android ve iOS’un yanısıra Windows Phone 8, MeeGo gibi işletim sistemleri de piyasada yer edinmeye çalışırken Ubuntu da bunların arasına eklenmiş oluyor. Rekabetin artması umuyoruz ki son kullanıcıların faydasına olacaktır.

Ubuntu’nun mobil cihazlara da geleceği yaklaşık bir yıldır gündemdeydi ve nihayet resmi sitesinde duyurulmasıyla haberler netlik kazanmış oldu. Ubuntu’nun aslında hala geliştirme aşamasında olduğunu ve şu an Galaxy Nexus tarafından desteklendiğini aktaralım. Daha fazla destek alabilmek ve mobil işletim sistemlerin de biz de varız diyebilmek için Ubuntu erken davranıp kullanıcılara sunulmuş olacak. Kullanıcılardan alacakları feedbacklerle her geçen gün işletim sistemlerini daha iyi bir noktaya taşımaya çalışacaklar.

Kategoriler
Genel

Android Wireless Bağlantı Sorununu Statik IP ile Çözün

WiFi Problemini Statik IP Cozum

Özellikle Turkcell T20 yazılarımızda sizlerden kablosuz ağlara bağlanılamadığına dair yorumlar alıyoruz. Daha önce problemin çözümü için Turkcell T20 WiFi Sorunu Çözümü İçin Alternatif Yol yazımızı paylaşmıştık. Bu yazıda anlatılanlar sonucu olumlu yorumlar aldığımız kadar sorunun çözülmediğine dair olumsuz yorumlar da aldık. Yorumların büyük bölümünde sizlerden modemin şifreleme türünün değiştirildiğinde erişimin sağlanabildiğini cevaplarını da aldık ancak bu biraz zahmetli bir yöntem ve modeminiz daha basit bir şifrelemeye geçmiş oluyor.

Bu yazımızda yine alternatif bir yol sunarak kablosuz ağ erişimi için statik IP kullanmanızı önereceğiz. Modeminizden dinamik IP almaya gerek kalmadan her seferinde aynı IP ile bağlanmış olacaksınız.

Kategoriler
Genel

CEO’ların Tercih Ettiği Uygulamalar

mobil uygulamalar ceo tercihler

Hürriyet IK’da Zeynep Mengi’nin kaleme aldığı bu haberi paylaşmak istiyorum. Bloğumuzda beğendiğimiz uygulamaları sizlerle paylaşmaya çalışıyoruz, bu yazıda CEO’ların hangi uygulamaları kullandıkları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Yazıyı aynen aktarıyorum, yazının sonunda haber kaynağının linklerini de bulabilirsiniz.

Birçok kişi artık akıllı telefon kullanıyor. Hangi marka, model olduğu fark etmiyor. Hepsi için hayatı kolaylaştıracak birçok uygulama var. İş dünyasında da bu tür uygulamalar sık kullanılıyor. Hava ve yol durumundan futbol uygulamalarına, sosyal ağlardan oyunlara kadar birçok uygulama CEO’lar tarafından da tercih ediliyor. Neredeyse hepsinin tercih ettikleri arasında sosyal ağlar, yol durumu ve anlık mesajlaşma uygulamaları bulunuyor.

Evini uzaktan kontrol ediyor

Kategoriler
Genel

App Lock ile Uygulamalarınızı Şifreleyerek Meraklı Gözlerden Koruyun

AppLock Banner

Android cihazlarınızda (özellikle telefonlarınızda) Mesajlar, Resimler, Rehber gibi özel menülerinizi ya da indirdiğiniz bazı özel uygulamaları meraklı gözlerden uzak tutmak isteyebilirsiniz. Bu uygulamaların açılışta sizin belirleyeceğiniz şifrenin sorularak açılmasını istiyorsanız bunu App Lock Android uygulaması ile gerçekleştirebilirsiniz.

Uygulama ilk açılışta rakamlardan oluşan bir şifre belirlemenizi istiyor. Bir sonraki ekranda ise güvenlik sorusu ve cevabı giriyorsunuz. Daha sonra bu ayarları değiştirebileceğinizi hatırlatalım.