Kategoriler
Genel

Viber ile Android’de Ücretsiz Görüşün


Akıllı telefonlar ile internet kullanımı da iyice yaygınlaşmaya başladı. Son zamanlarda VOIP teknolojisi ile internet üzerinden görüşme sağlayan uygulamalarda artış gözlendi. Bu yazımızda internet üzerinden ücretsiz görüşme sağlayan uygulamalar denildiğinde akla ilk gelen uygulamalardan biri olan Viber’i tanıyacağız.

Viber internet üzerinden ücretsiz görüşmeler ve yazışmalar yapabilmemizi sağlayan bir uygulama. Ücretsiz görüşmeler yapabilmek için konuşacağınız kişide de uygulamanın yüklü olması gerekiyor. Viber’ı telefonunuza kurduğunuzda uygulama, rehberinizdeki kişileri otomatik tarayarak Viber kullanan kişilerin listesini getiriyor. Böylece sizi tek tek kişileri bulup ekleme gibi bir zahmetten kurtarmış oluyor.

Viber’ın asıl amacı ücretsiz konuşmalar yapabilmek. Bunun yanısıra yazışmalar da yapabiliyorsunuz. Ücretsiz konuşmalar için Viber’i önerirken yazışmalar için ise daha önce anlattığımız WhatsApp Messenger uygulamasını kullanmanızı öneririz.

Viber için Android Market Uygulama Linki:

https://market.android.com/details?id=com.viber.voip&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS52aWJlci52b2lwIl0.

QR Code:

qrcode

Uygulamayı indirdikten sonra telefon numaranızı isteyen bir ekranla karşılaşıyorsunuz. Numaranızı girdikten sonra SMS ile bir aktivasyon kodu gönderiliyor. Bir sonraki ekranda bu aktivasyon kodunu girerek Viber hesabınızı oluşturmuş oluyorsunuz.


Eğer SMS ile aktivasyon kodu gelmezse “… click here” yazısına tıklayarak internet üzerinden aktivasyon kodunu edinebilirsiniz.

Uygulama açıldıktan sonra Viber kullanan kişiler Viber sekmesinde görüntülenecekler. All sekmesinde ise rehberinizde tüm kayıtlar gösterilir ve Viber kullanıcısıysa Viber simgesi görünür.

Viber kullanıcılarından birine tıkladığınızda Viber ile ücretsiz arama ve ücretsiz SMS gönderme seçenekleri gelir.


 Viber kullanmayan birini seçtiğinizde ise kişiye Viber uygulamasını kullanmaya davet edebileceğiniz Invite butonu çıkmaktadır.

Uygulamanın alt bölümünde ise ek seçenekler yer almakta. Keypad seçeneğinde doğrudan arama yapabilmeniz için numaraların bulunduğu tuş takımı yer almakta.

More sekmesinde ise Viber ayarlarını değiştirebilir, SMS veya mail  ile arkadaşlarını Viber kullanmaya davet edebilir, Facebook ve Twitter’da Viber ile ilgili post gönderebilir, hesabınızı pasif hale getirebilirsiniz.

Bu yazımızda dünyada kullanımı oldukça yaygın ve akıllı telefonlarda olmazsa olmaz uygulamalar arasında olan Viber’i tanımış olduk. Sizler de arkadaşlarını bu uygulamayı kullanmalarına teşvik ederek onlarla ücretsiz konuşabilirsiniz.

Sonraki yazılarımızda Viber alternatiflerine değinecek, farklı ve ortak noktalarına değinerek karşılaştırmalarını yaparak sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

Sağlıcakla kalın 🙂

“Viber ile Android’de Ücretsiz Görüşün” için 13 yanıt

İphone kullanım zamanımdan kalma 🙂 güzel uygulama ama wifi yada 3g çekmiyor ise bi halta yaramaz 🙂

iyi günler sanal alemin gerçek insanları.telefonum samsung. android gt i5500
telden indirme sorunu yasiyorum.ne yapmalı..oturup aglamalı mı.bu programa ihtiyacim var.olur mu olmazmı

ali ben samet benimde telefonum galaxy I5500 (galaxy 5) samet_kopuk_68@hotmail.com bu msnden bana ulaş sorunlarını çözmeye çalışırım.. ayrıca istersen cm7 cm9 romlarınıda telefonuna uygulamana yardımcı olurum cm modlarla gelen uygulamaları ve oyunları duymuşsundur gta 3, nfs shift , nfs hotpursiut , pes 2012 ,ve daha fazla gameloft oyunları ve çok iyi uyglamalar msnden ulaşabilirsin herkese iyi forumlar..

benim telefonum samsun s3 bu programı iki gün öncesine kadar kullanıyordum şimdi sorun çıkartıyo viber olan tüm arkadaşlarım silindi listeden viber dan kimseyi göremiyorum

bende telefonun ayarlarını sıfırladım viberi tekrar yükledim ama kişi listesini görmüyor kafayı yicem bir bilgisi olan yokmu

Arkadaşlar viber listesindeki kullanıcılar nasıl yasaklanır? bilen varsa yardımcı olabilirmi?bi rlü bulamıyrum

viberle yurt dışındaki viber kullanıcıyı ilk aramamda konuşabildim ama daha sonra hiç konuşamadım bu sorunun çözümünü bilen var mı? internette aradım ama bulamadım bu sorunu yaşayan yok mu bir ben mi yaşıyorum?

Viber ı normalde çok rahat kullanıyodum ama 2 gün önce kendi kendine dondu ve her girişimde beni sisteminde atıyo ana ekrana dönüyorum defalarca sildim tekrar yükledim telefonu formatladım fabrika ayarlarına geri döndürdüm ama hiç bir işe yaramadı acil destek verin lütfennn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir