Bazı Android cihazlarda radyo bulunmuyor. Bu durumda kullanıcılar internet üzerinden çalışan radyo uygulaması aramaya başlıyorlar. Bu yazıda anlatılan Tunein Radio adlı uygulama bu ihtiyacınızı giderebilecek, Türk ve yabancı olmak üzere toplamda 50.000 üzerinde radyo istasyonu barındıran çok başarıla bir uygulama.
Tunein Radio için internet sitesi de mevcut. Bilgisayarınızdan da radyoları dinleyebilirsiniz. Sitesini incelediğinizde mobil cihazlar ve işletim sistemlerinin çoğunu desteklediğini görebilirsiniz.
Android markette ‘radio’ araması yaptığınızda da ilk sırada Tunein Radio uygulaması geliyor. Uygulama kullanıcılardan da çok sayıda olumlu dönüşler almış.
Uygulama linki: https://market.android.com/details?id=tunein.player&feature=search_result
Tunein Radio’da radyo istasyonları bazı kategorilere ayrılmış olarak geliyor. Türkçe şarkılara ulaşmak için en üstte yer alan Yerel Radyo seçeneğini seçerek istasyonlara ulaşabilirsiniz. Örneğin PowerTurk’e ulaşmak için alfabetik gelen listeyi aşağıya kaydırarak P harfine doğru ilerliyoum.
Radyoyu dinlerken ekranda Seçenekler butonu dikkat çekiyor. Seçenekler altında da uygulamanın ilginç yönleri yer almakta.
Sevebilirsin menüsüne tıkladığımızda o an dinlediğimiz radyoya benzer radyoları sıralamaya başlıyor. PowerTurk Pop müzikler çaldığı için karşımıza bu müzik türüne benzer şarkılar çalan istasyonlar geliyor.
Sorunu rapor et altında ise uygun sorunu seçip ilgili yere feedback gönderebiliyorsunuz.
Şimdi çalan’a tıkladığınızda o an çalan radyoyla ilgili birtakım bilgiler görüntüleniyor.
Set alarm ve Set sleep timer özellikleri ise uygulamanın en kullanışlı yönleri olmayı başarmışlar. Set alarm ile tıpkı alarm kurar gibi saatinizi kuruyorsunuz ve saati geldiğinde uygulama otomatik başlayarak radyoyu çalmaya başlıyor. Set sleep timer ise bunun tam tersi diyebiliriz. Bunda ise dakika belirliyorsunuz ve o kadar süre sonra uygulama kendisini kapatıyor. Radyonuzu dinleyerek uykuya daldığınızda telefonunuzun açık kalma gibi bir derdi de kalmıyor böylece 🙂
Tunein Radio’da arama özellikleri de bir hayli gelişmiş. Aramaları radyo istasyonu adına, şarkıcı adına veya şarkı adına göre yapabiliyorsunuz. Yalnız aramalarda yabancı şarkıcı ve şarkı aratmak çok verimli sonuçlar verse de Türk şarkıcı ve Türkçe şarkılarda aynı verimi alamıyoruz. Tarkan’ı aratmama rağmen hiç sonuç bulamadı düşünün artık 🙂 Bir de NtvSpor radyosunu aratalım:
Bir diğer aramada ise Michael Jackson yazalım ve listeden DOT Radio’yu seçelim:
Çok tanındık şarkıcıları arattığımızda ekranda o şarkıcıya ait temsili bir resim de geliyor. Bu da oldukça güzel bir özellik. Bu arada Michael Jackson adında radyolar varmış sanırım, ilginç 🙂
Uygulamanın hep altında olmasını isterseniz ana ekranınıza widget olarak ekleme şansınız da var.
Android cihazlarda ve uygulamalarda multitasking olmasının nimetlerinden faydalanarak cihazımızdaki uygulamaları daha efektif kullanabiliriz. Örneğin Tunein Radio’da bir şarkı dinlediğinizi, şarkıyı çok beğendiğinizi; fakat şarkı ve şarkıcıyla ilgili herhangi bir bilginin ekranda görüntülenmediğini düşünelim. O şarkıya nasıl ulaşabilirsiniz? Aslında Tunein Radio’nun ücretli versiyonunu kurduğunuzda şarkıyı kaydetme şansınız mevcut; ama onu daha sonra inceleyelim. Çünkü genelde Free olan uygulamaları kuruyoruz 🙂 O zaman bizim için şarkıyı bulacak başka bir programa ihtiyacımız var, SoundHound. Radyoda şarkı çalarken SoundHound’u açıyorum ve o an çalan şarkıyı dinletiyorum (2 uygulama aynı anda açık, işin güzel tarafı da bu).
Şarkıyı dinledi ve sonucu bulmaya başladı.
Dinlediğim şarkı Je Veux – Zaz imiş. Dinlediğim şarkı olup olmadığından emin olmak için şarkıcı resminin altındaki Play tuşuna basıp dinliyorum. Evet doğru şarkıymış 🙂 Bir de Youtube’da aratalım. Search Youtube’a bastığımda da sonuçları getirdi.
Şimdi konumuz SoundHound olmadığından bu güzel uygulamaya belki başka bir yazıda daha ayrıntılı inceleriz.
Buraya kadar Tunein Radyo Free versiyonunu inceledik. Tunein Radio Pro versiyonunda ise ek programa ihtiyaç duymadan o an dinlediğiniz şarkıyı kaydedebilir ve daha sonra bu kayıtları dinleyebilirsiniz. Radyoyu ileri – geri sarıp şarkıyı dinleyebilirsiniz.
Shakira’yı aratıyorum ve bir radyoda çok beğenilen bir şarkısının çaldığını görüyorum. Hemen radyoyu açıp Record tuşuna basıyorum. Bu arada şarkının sonlarına yetiştiğim için radyoyu biraz geri sarıyorum ve şarkıyı kaydediyorum.
Kaydettiğim şarkıyı seçip dinliyorum. Kayıt sırasında ben radyoyu geri sarmıştım ve radyoda o an başka bir şarkıya geçiş yapıldığı için yeni şarkının ismi listede gözüküyor. Oysa şarkının sonlarına yetiştiğimde Shakira – Whenever Wherever yazıyordu. Bu biraz kötü oldu ama olsun 🙂
Sonuç olarak internetten yerel ve yabancı radyoları dinleyebilmek için Tunein Radio ilk tercihiniz olabilecek çok başarılı bir uygulama. Ücretli versiyonunu da aldığınızda kayıt etme özelliği olması çok iyi. Belirli saatlerde kendini otomatik açması ve kapaması da çok iyi düşünülmüş. Bu uygulamaya kesinlikle bir göz atın derim.
Sağlıcakla kalın 🙂
“Android için Radyo Uygulaması: Tunein Radio” için 20 yanıt
Baran Bey,
Marketten ucretli uygulama indirebiliyor muyuz, yoksa size münhasir bir ozellik mi? :)) Eger oyleyse bize de ogretirseniz hic fena olmaz hani.
Merhaba,
Normal sartlarda Google henuız Turkiye’de ücretli icerigi acmadı. Dogrusunu isterseniz bende ihtiyac duymuyorum. Bunun yerine ücretli icerikleri Turkcell T-Market’ten ve de Amazon Android Market’den indirebilirsiniz. Normalde Amazon Android markette cok kaliteli icerikler olmasına ragmen Turkiye’te acik degil. Ama Blog’da nasıl kullanılabilecegini anlattık 🙂 Tavsiye ederim.
Selamlar,
admin t20 de ses arttırma programı var mı konusurken ve sarkı dinlerken?
Daha once hic rastlamadim ama Android market e bakabilirsiniz
ayrıca ben ilk defa android edindim de kendime sizce android tellerde olmazsa olmaz uygulamalar hangileridir baran bey
Turkcell T20’de o kadar cok uygulama varki 🙂 Eger telefonunuz T20 degilse, ihtiyaciniz oldukca T-Market ya da Google Android Market’den uygulama indirebilirsiniz. Top uygulamalar ile ilgili ilerleyen gunlerde bir yazı yazacagız.
admin t20 ye bilgisayar oyunu inebilir mi pes ya da iyi bir araba yarısı gibi?v
Mobil dunyada oyun cok ciddi buyuyen bir pazar, ornegin EA sports bur cok oyununu mobile tasidi. need for speed, fifa serisi gibi. Tum uygulama marketlerinde bu tarz oyunlar var
bende aldım ama hıc menmun degılım neden dersenız şarz ederden telefon çok ısınma yapıyor ayrıca şarzı çok az gıdıyor 1gun falan ınternette gezerken gelen çagrıyı almıyor menulerde gezerken telefon ısınma yapıyor sankı elımde patlıcak gıbı oluyor
T20 için bu radyo oluyor mu yoksa sadece yukarıda resimdeki gibi sadece HTC için mi ?
T20 içinde yükleye bilirsiniz
Y
Htc wilfire s de radyo çalarken ekran kararınca radyoda krsilmeler oluyor. Sky fm radyodada aynısı oldu. Ayarlarla uğraştım olmadı. Tek bendemi oluyor bilmiyorum.
Merhaba,
Radyo programları arka planda calistiklari icin boyle bir sorun olmamalı ? Bizim cihazlarımızda en azından olmuyor, HTC yok elimizde ne yazııkki
aynı durum bende ve bence tüm android wildfire kullanıcılarında vardır, yoksa yok mu? Neyse, wirelessden olan sorun için, kablosu-wireless ayarlarından alttaki mause sağ tuş benzeri tuşa dokunup, gelişmiş ayarlardan, asla uyuma ve tam güç harcayı seçiyorsun. HAlloldu idi bende, ama tune in radyoda yine yaptı. sky fmde şu ana kadar yapmadı.
Nokia kullanıcısı idim, N95 internet radyosu gelişmiş değildi ama hiç takılmıyordu. başka çözüm bulanlar varsa paylaşırsa sevinirim…
bunun frekansı ne
Merhaba, bu bir radyo kanalı değil. İnternet üzerinden radyoları dinlemenizi sağlayan bir uygulama.
[…] yayın yapan tüm radyolarını Avea inTouch cihazınızdan dinleyebilirsiniz. Uygulamayı Android için Radyo Uygulaması: Tunein Radio yazımızdan […]
Merhababen htc one v kullanıcısıyım bendede tüneil radio çalışmıyor kvk ya gönderdim internetten dolayı dediler ama bence deil telofanda bir sorun var daga önce dinliyordum fakat bir sorundan dolayı gönderdim geri geldiginde radio acılıyor fakat ses yok
alarm özelliğini bulabilen var mı?