Kategoriler
Genel

En Akıllı Telefon Türkiye'de – Turkcell T20

 

Bu bloga başlama yazımız Turkcell T10  olmuştu. Daha sonra değerli takipçilerimizin desteği ile yazılarımıza devam ettik ve bugünlere kadar geldik. Uzunca bir süredir Turkcell’in T10 sonrasında çıkaracağı telefon bekleniyordu. Hatta biz de telefonun neden kadar bu kadar geciktiğini sorgulamaya başlamıştık. Fakat bugün Conrad Otel’de basın lansmanında olma şansını yakaladığımız Turkcell T20‘nin beklediğimize fazlası ile değdiğini, gerçekten beklentilerimizin de ötesinde bir cihaz olduğunu gördük. Gerçekten Turkcell T20 sadece bir Android cihaz değil, ülkemizdeki en akıllı cihaz olmuş.

Bugün sunumdan kareleri sizinle canlı olarak paylaştık blogumuzda. Öncelikle sunum ve ortam müthiş ve kusursuzdu. Abartısız Apple lansmanlarından bir farkı yoktu diyebiliriz. Sunuma önce Turkcell Genel Müdürü Sn. Süreyya Ciliv başladı. Turkcell T10‘un başarısından ve Turkcell’in Android Vizyonundan bahsetti. Sn. Süreyya Ciliv’in sunumunda çok önemli bilgiler vardı, bunlar özetle :

  • Turkcell T10 çok kısa bir sürede 110.000‘den fazla satış adedine ulaştı
  • Ülkemizde en çok satılan Android İşletim sistemli cihaz Turkcell T10 oldu
  • Turkcell şebekesinde en çok mobil internet kullanan telefon Apple iPhone’un ardından Turkcell T10 oldu
  • Turkcell T10’un ardından Daha Sosyal, Daha Eğlenceli, Daha Akıllı, Daha Güvenli bir telefon olan Turkcell T20’yi tamami ile Turkcell mühendislerive iş ortakları tasarladı
  • Turkcell T20’nin üretiminde  26 Türk  Turkcell iş ortağı yer aldı
  • Turkcell T20 Google Android 2.3.3 işletim sistemi ile geliyor
  • Turkcell T20 115 gr ağırlığı, 5 MP kamerası, bütünleşik NFC modülü, 3.5 inch kapasitif ekranı, 1400 MA bataryası ile çok şık ve kaliteli bir telefon

Sn. Süreyya Ciliv’in ardından sahneye Süreyya Bey’in deyimi ile  “Turkcell’in en önemli CXO’larından” Turkcell Ürün ve Servis Geliştirme den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sn. Cenk Bayrakdar geldi. Sn. Bayrakdar bu tip lansmanlarda nadir olarak gördüğümüz bir ilki gerçekleştirerek, Turkcell T20 ile birlikte gelen tüm ürünlerin canlı demosunu yaptı. Çok nadir diyoruz çünkü bu tip lansmanlarda canlı demo yapmak çok risklidir, oluşabilecek bir demo problemi tüm lansmanı etkileyebilir. Buna rağmen tüm ürünler canlı olarak demo edildi 🙂

Sn. Bayrakdar’ın yaptığı demo Turkcell T20 konseptine bağlı olarak gruplanmış bir şekilde yapıldı.

Daha Sosyal Turkcell T20

Daha Sosyal olan Turkcell T20’de Turkcell Nimbuzz ve Turkcell Rehber Plus ürünleri canlı olarak demo edildi. Turkcell Nimbuzz ürünü tüm anlık mesajlaşma platformlarını bir araya toplayan bir chat platformu. Tek bir uygulama içerisinde Facebook Chat, Google Talk, Yahoo IM, ICQ, MSN gibi tüm popüler chat platformlarını kullanabiliyorsunuz. Yani tüm bu chat platformlarındaki arkadaşlarınızla resim, video paylaşabilirken aynı anda chat de yapabiliyorsunuz. Turkcell Rehber Plus ise Facebook, Twitter, Picasa, LinkedIn gibi tüm sosyal medya sitelerini tek bir uygulamada buluşturuyor. Tüm sosyal medyadaki arkadaşlarınızın statu güncellemelerini bu uygulama ile takip edebilir, sizde sosyal medyada var olabilirsiniz.

 

Daha Eğlenceli Turkcell T20

Turkcell T20 eğlence konseptinde ise dünyaca ünlü Angry Birds,  Türkiye’de son haftaların en popüler sosyal oyunu Kelime Avı ve geçtiğimiz günlerde blogumuzda tanıttığımız Turkcell T-Market ürünlerinin canlı demoları yapıldı. Turkcell T20 içerisinde Angry Birds oyunun full sürümü ön yüklü olarak geliyor. Kelime Avı’nda ise isterseniz online isterseniz kendi başınıza kelime bulma oyununu oynayabiliyorsunuz. Sn. Bayrakdar’ın dediğine göre bu oyun başında 6 saat geçiren insanlar varmış:) Turkcell T-Market’de ise Turkcell T20’ye özel 1500’in üzerinde oyun ve uygulama var!

 

Daha Akıllı Turkcell T20

Daha akıllı Turkcell T20’de ise gerçekten müthiş bir yenilik geliyor. NFC (Near Field Communication)! Turkcell T20’de gelen teknoloji sayesinde hayatımıza bir çok kolaylık katan NFC uygulamaları artık gündelik yaşamımızın bir parçası olacak. Sn. Bayrakdar’ın canlı demosunu yaptığı Turkcell Cep-T Cüzdan uygulaması ise artık kredi kartı ve cüzdan taşımaya artık gerek yok. Turkcell Cep-T Cüzdan sayesinde birden fazla banka kredi kartını içerisinde bulunduran Turkcell T20 dünyada bir ilk! Şu anda Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası kredi kartlarını Turkcell T20 ile temassız ödeme ile kullanabiliyorsunuz. Canlı demoda Sn. Bayrakdar NFC teknolojisi ile alış veriş yaptı ve yine NFC teknolojisinden faydalanarak giriş turnikelerinden geçti.

 

Daha Güvenli Turkcell T20

Daha günvenli konseptinde ise gerçekten yine çok önemli bir ürün olan Turkcell Cebe Bağlan ürünü canlı demo edildi. Turkcell Cebe Bağlan ürünü sayesinde artık Turkcell T20’niz her zaman koruma altında! Yani Turkcell T20’nizi bu uygulama ile internet üzerinden yönetebiliyorsunuz. Telefonunuz çalındığında telefona uzaktan mesaj gönderebilir, sessizde olsa bile alarm çaldırabilir, telefonu kilitleyip tüm kişisel verilerinizi bu uygulama ile silebiliyorsunuz. Hatta telefonunuzun yerini harita üzerinden takip edip, telefonunuzun adres defteri ve sms’leri gibi bir çok telefon verisine uzaktan erişip, yönetebiliyorsunuz. Yine Sn. Bayrakdar  canlı yaptığı demo ile bu işlemleri uzaktan yaptı:)

Ve gelelim herkesin merakla beklediği Turkcell T20’nin satış fiyatına:) Bunun için de Sn. Bayrakdar ilk önce yapılan bir araştırma videosunu yayınlandı. Çeşitli meslek gruplarundan insanlara Turkcell T20’nin özellikleri anlatıralarak bir fiyat araştırması yapılmış. Genellikle tüketici beklentisi 1.000TL’in üzerinde çıkmış. Çok güzel bir dialog ile Sn. Süreyya Ciliv ve Sn. Bayrakdar Turkcell T20’nin satış fiyatını açıkladılar. 819 TL’den başlayan fiyat iki üst düzey yöneticinin yaptığı pazarlık sonrası en son 419TL  ile bitti. Evet 419 TL! Tüm bu özellikleri içerisinde barındıran Turkcell T20 419TL ‘den satışa sunulacak. Bu peşin fiyatı olan Turkcell T20 çeşitli kontratlı kampanyalar ile çok daha uygun ödeme koşulları ile tüketiciye sunulacak. bu hafta sonundan itibaren Turkcell mağazalarında satışa sunulması planlanıyor Turkcell T20’nin.

Evet farkındayız Turkcell T20’nin detaylı teknik özelliklerine girmedik fakat onu başka bir yazımızda sizlerle paylaşacağız.

Fiyat & performans olarak gerçekten Türkiye ve hatta dünya şartlarında bizde en iyi telefonlardan biri olmuş Turkcell T20. Emeği geçen herkesin eline sağlık diyoruz! Turkcell T20 ve içerisindeki ürünler hakkındaki detaylı inceleme yazılarımıza devam edeceğiz.

Sağlıcakla Kalın…

“En Akıllı Telefon Türkiye'de – Turkcell T20” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir