Kategoriler
Genel

MWC'den Haberler -1

MWC Barcelona

Bu hafta boyunca Barselona’da Mobile Word Congress’de olacağımızı söylemiştik. Bugün ilk gün biraz yorucu geçse de bir kaç büyük üretici stand’ını gezme fırsatımız oldu. Sırası ile Samsung, Huawei, ZTE, Motorola ve AppPlanet’e uğradık. Her gün gözlemlerimizi sizinle paylaşmaya çalışacağız.

Öncelikle şunu söyleyebiliriz ki her yer Android🙂 Gezdiğimiz tüm üretici standlarında bir şekilde Android’i görüyoruz. Hatta Android logosu şeklindeki küçük oyuncaklar içerisinde android rozetleri var her yerde. Tabi bizde yeterince aldık bu rozetlerden ve bu rozetle dolaşmaya başladık 🙂

Yazının Devamı İçin …

Şimdi bu üretici standlarında gördüklerimizi kısaca sizlerle paylaşalım.

  • Samsung : Samsung standı Hall 8’de oldukça büyük bir stand gerçekten ve oldukça fazla ziyaretçisi vardı. MWC’nin ilk gününde Samsung Galaxy S2 ‘nin lansmanı yapıldı. 4.27” ekranlı ve 480×800 çözünürlüğünde yine Amoled ekranlı bir cihaz. Android 2.3 gingerbread  yüklü olarak geliyor. Bu cihazın en ilginç özelliği ise çift çekirdekli işlemciye sahip ilk mobil cihaz olması. Ayrıca 8MP HD video destekleyen kamera ve DLNA desteği de var cihazın. İlk gün samsung’dan izlenimlerimiz bunlar. Bada, Samsung App Store’un da tantıtıldığı fuarda en geniş yer Android ve Galaxy S2’ye ayrılmış.

 

  • Huawei : Huawei’nin Hall 8’de bir standı var ve ayrıca çok büyük bir  alanda ziyaretçilerini karşılıyor. Huawei’de ise genelde gözümüze 3G broadband (VINN) , WiFi Hot Spot(MULTIVINN) modemler ve Android cihazlar takılıyor.  Huawei’nin android cihazları ise 2.2 (Froyo) ve 2.3 (Gingerbread) olarak geliyor. Görünen o ki Huawei OEM terminal pazarına ciddi olarak hazırlanıyor. Bu arada Samsung Galaxy Tablet ve Ipad Boyutlarında 2 yeni tablet geliyor. Henüz çalışan örnekler görememekle birlikte Android 3.0 Honeycomb’lu gelecek cihazlar. Tahmini lansman tarihleri ise 2011 Q2 ve Q3.

 

  • ZTE: ZTE her ne kadar Türkiye’de çok aktif olarak göremesek de (VF945 hariç) öğrendiğimiz kadarı ile tüm dünyada 5.sırada yer alıyormuş mobil cihaz tedarikçisi olarak. Örneğin Fransa’da Samsung,Nokia sonrası 3. büyük tedarikçi olduğu bilgisini aldık. ZTE de Huawei ile benzer olarak broadband modem ve Android cihazlara öncelik vermiş. Türkiye Mobil cihaz pazarında önümüzdeki dönemde diğer üreticileri zorlayacak gibi duruyor ZTE 🙂

 

  • Motorola ve AppPlanet :  Honeycomb.. Honeycomb.. Honeycomb…  Defalaca bu blogda yazdık ve sonunda gördük meşhur cihazı. Cihaz gerçekten çok güzel bir cihaz ve burada yazdığımız tüm yetenekleri görme fırsatı bulduk 🙂 En eğlenci standlardan bir tanesi bu stand oldu bizim için. Hall 8’de oyun geliştiricilerin olduğu bir bölüme girdiğimizde gördük ki tüm oyun geliştiricilerde birer honeycomb’lu Motorola Xoom cihazı ve bunun üzerine geliştirdikleri 3D oyunlar. Bir çoğu henüz Android Market’e gönderilmemiş ve test ediliyor ama Honeycomb’lu Xoom’un grafik işlemcisinde gelinen noktayı ve performansı burada deneyimleme fırsatı bulduk. Oyunlar gerçekten mükemmel ve bazıları Sony Playstation PES’den Honeycomb’a port edilmiş. Oyun konsol ekranları da LCD televizyonlara yansıtılmış, tabletleri göremezseniz oyunun playstation oyunu sanmanız içten bile değil. Motorola personeline Xoom’un lansman tarihini sorduk 2011 Q2 Avrupa lansmanı şeklinde bir cevap veriyorlar.

ilk günden aklımızda kalanlar bunlar. Sonraki günlerde de sizlerle paylaşımda bulunmaya devam edeceğiz.

Sağlıcakla kalın..

“MWC'den Haberler -1” için bir yanıt

barselona’dan canli yayin icin tesekkürler özellikle:)
ZTE Avrupali operatörler arasinda pazar payini hizla artiriyor. özellikle mobil modem gibi, müsteride marka algisi olmayan ürünlerde düsük fiyati ile cazip bir üretici durumuna geldi. hatta irlandali Option’in sonunu hazirladi diyebiliriz. cep telefonu konusunda ise, pazara girmek icin inanilmaz esnek üretim sartlari ve müsterinin istedigi cutomization’lara cok acik olmasi nedeniyle özellikle operatörlerin “own phone” projelerinde yer aliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir