Kategoriler
Genel

Google Kampüs'ten Android 3.0 Canlı…!

Ünlü Google Kampüsünde Android 3.0’in CES’den sonra ilk resmi demosu ve özellikleri anlatılıyor. Biz de bu event’ten eş zamanlı olarak anlatılan özellikleri vermeye çalışacağız… 

Yazının Devamı İçin …

Ve ilk özellik … Google Notifications.. Bildiğiniz gibi Push Notification özelliğini ilk olarak Apple duyurmuştu. Google’da Anroid 2.2 ile Push Notification özelliğini vermeye başlamıştı. Tamami ile tablet’ler için özelleştirilmiş Honeycomb (Android 3.0)’da artık Push Notification özelliği sağ tray bar’da bir event olarak görünecek  ve üzerine tıklandığında tüm detaylı bilgiyi veriyor olacak. Daha zengin bir notifcation mekanizması:)

Ve Google Body..

Google Body, Google Maps’in İnsan anatomisine uyarlanmış hali, gerçekten ilginç bir konsept. İnsan bedenini katman’lara (layer) böeln Google Body’de tüm insan vücüdunu iskelet ve kas sistemi, dolaşım sistemi gibi katmanlara ayırarak inceleme fırsatı veriyor.  Google’dan gelen açıklamaya göre, örneğin doktorunuza sağlığınız ile ilgili bilgi verirken ya da şikayetinizi anlatırken Google Body’den faydalanabileceksiniz..

 

 

Google Video Chat ..

 

Google Video Chat, GSM ve Wi-Fi şebekelerinde çalışan, band genişliğine göre kaliteyi optimize eden bir video chat uygulaması. Bildiğiniz gibi Apple bu hizmeti Facetime ismi ile iPhone4 cihazlar ile birlikte veriyor. Hali hazırda Google Talk ya da Gtalk adı ile bilinen ve gmail ile entegra çalışan IM (Instant Messaging) hizmetinin üzerine Video Chat özelliği eklenmiş..

 

 

Android Market artık Web’te

Bildiğiniz gibi Google Market ülkemizde açık değil. Ve sadece bir mobil uygulama olarak cihazlarda geliyordu. Google Market http://market.android.com adresinde web’ten de hizmet vermeye başladı. Web üzerinden aboneler mobil uygulamaları kredi kartı ile satın alıp cihazlarına kolayca gönderebiliyorlar.  Denediğimizde bir kaç küçük problem yaşamamıza rağmen kullanımı oldukça kolay. Google Web Market’ten login oldum, uygulamayı seçip Yükle (Install) dediğimde tüm cihaz bilgilerimi getirdi ve uzaktan yükleme opsiyonunu verdi. Yükleme başarılı demesine rağmen yükleme başarılı olmadı. Konsept çok iyi ama biraz daha iyileşmesi lazım. Web Market de sıkça hata veriyor.

 

 

InApp Purchase (Uygulama İçerisinden Satın Alma Opsiyonu) …

Global AppStore’lari incelediğimiz yazımızda 2010’un ikinci yarısından sonra özellikle InApp Purchase kavramının yazılım geliştiriciler için yeni bir gelir modeli yarattığını ve Apple AppStore’da yaygın bir şekilde kullanıldığını söylemiştik. Google Android 3.o SDK’inde verdiği bu özelliği 2011 ilk çeyrekte hizmete sunacağını söylüyor ve bu hizmetin Google Server’ları üzerinden verilecek..

 

 

3D Rendering…

 Honeycomb’da ki grafik Rendering scriptleri yardımı ile artık 3D ya da animasyon’lar çok daha hızlı ve görsel. Bu özelliği Google Books, Google Body, Google Music ve bir çok oyunda kullanılmış.

Grafik Rendering script özelliği ile artık grafik geçişlerinin ve animasyonlarının çok daha hızlı olduğu bilgisini veriyor Google..

Şimdilik detaylar bu kadar.. İleriki saat ve günlerde daha detalı bilgi edindiğimizde sizlerle paylaşacağız…

“Google Kampüs'ten Android 3.0 Canlı…!” için 2 yanıt

Merhaba,

Push Notification kurgusunu, developer perspektifinden yazabilirseniz çok iyi olur. Geliştirdiğimiz uygulamalara bulk notification gönderebilecek miyiz, gönderimler nasıl yapılacak, gönderdiğimiz kişileri bölge bazlı ayırabilecek miyiz konularını değerlendirirseniz çok faydalı olur.

Teşekkürler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir