Kategoriler
Genel

Nokia Neden Android Cihaz Üretmiyor?

nokia-neden-android-cihaz-uretmiyor

Android cihaz kullanan akıllı telefon sahipleri Samsung, HTC, Sony gibi markaları tercih ederken bir yandan da Nokia’nın neden Android cihaz üretmediğini merak ediyor, Nokia’nın Android cihaz üretmesi durumunda ciddi satışlara ulaşabileceğini düşünüyor. DonanımHaber’de yayınlanan Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan ile yapılan röportajda en önemli sorulardan biri Nokia’nın neden Android cihaz üretmemesi oldu.

Çiçek Uyansoy İcan’ın kendisine yöneltilen soruya verdiği cevap Nokia’nın neden Android telefon üretmediğini net olarak açıklıyor. Cevap özetle şu şekilde: “Microsoft ile yola çıkarken dünyada 3. bir ekosisteme ihtiyaç olduğuna inandık ve 3. ekosistemi yaratmak üzere yola çıktık. Her ekosistemde genelde 1 (bir) tane başarılı oyuncu olur. Bu oyuncunun da Windows Phone içinde bizim (Nokia) olmamızı, bu platformun bizimle büyümesini öngördük ve burada en büyük oyuncu olmayı başardık.”

iOS platformunda iPhone; Android’de Samsung lider gözükürken Nokia’nın Android’de liderlik kapma savaşına girmek yerine 3. ekosistem olan Windows Phone’da ilerleyip bu platformda lider olması yapılan açıklama ile örtüşüyor.

Yararlanılan Kaynaklar:

http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Ozel-Video-Nokia-neden-Android-cihaz-uretmiyor-tabletlere-sicak-bakiyor-mu.htm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir