Kategoriler
Genel

Android 4.0 Ice Cream Sandwich Özellikleri ve 3 Yıllık Android Gelişimi

Geçtiğimiz günlerde sizlere haberini verdiğimiz Google Android’in 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi, Honkong’da Samsung Nexus Prime telefonu ile tanıtıldı, çok hızlı olarak http://developer.android.com ‘da SDK’sı da yayınlanan Ice Cream’in temel özelliklerini bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Yine Android’in bugüne kadar ki tüm işletim sistemlerinden birer örnek ekran görüntüsü ile yazımızı bitireceğiz. Öncelikle Android 4.0 Ice Cream’e biraz yakından bakalım.

Ice Cream Sandwich’in özelliklerine başlamadan önce Nexus Prime’ın  tanıtım videosunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-F_ke3rxopc]

Andoid 4.0 Google’ın en son yayınladığı işletim sistemi ve de aslında en önemli özelliği artık Android 2.3.x Ginger Bread Mobil Cihaz işletim sistemi ile Android 3.x Honeycomb işletim sistemi tek bir işletim sisteminde birleşti. Android 4.0 hem tabletlerde hem de mobil cihazlarda kullanılacak bir işletim sistemi.

Geliştirilmiş Ekran (UI) Tasarımları:

Artık yeni ve daha interaktif ana ekranı ile karşımıza çıkan Android 4.0’da fiziksel tuşlar yok. Tüm tuşlar soft olarak, sanal tuşlar ile ana ekranda olacak.

Klasörleme Özelliği:

Aynen iPhone’da olduğu gibi artık uygulamaları birbirinin üzerine taşımak sureti ile uygulamalarınızı guruplayabileceksiniz.

Lock Screen ve Notifikasyonlar:

Yenilenen Lock Screen ile artık ekran kilitli iken sistem bildirimlerini görebiliyoruz. Üstelik ekran kilitli iken Kamera’yı da çalıştırabiliyoruz.

Ana Ekran Widget’ları :

Ana ekran uygulamalarının boyutlarını değiştirilebilir ve favori uygulamalarımızı tek bir yerden yönetebiliyoruz.

Roboto :

Sandwich’te artık Droid Sans fontu yerine bu font tüm ekranlarda kullanılacak.

Tarifenize Göre Mobil InternetKullanımını Kısıtlama :

Yeni gelen bir özellik ile birlikte, artık Mobil Internet kullanımı için bir limit koyabileceksiniz. Örneğin 1 GB’lık bir mobil internet paketiniz var, bu paketin dolması durumunda mobil internetiniz otomatik olarak kesebilir ya da uyarı oluşturabilirsiniz. Ayrıca her bir uygulamanın kullandığı mobil veri miktarını da ölçebilirsiniz.

Geliştirilmiş Klavye Özellikleri :

Android 4.0 Klavyesinin kullanımı artık daha kolay, hata düzeltme ve kelime tahmin etme yetenekleri daha da kuvvetlendirilmiş Ice Cream.

People Uygulaması :

Daha önce sizlere tanıttığımız Turkcell Rehber Plus uygulamasının özelliklerine çok paralel olarak, People uygulaması ile daha sosyal bir adres defteriniz var artık. Adres defterinizdeki favori kontaklar için kısa yol oluşturabileceğiniz, Google Plus, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlardan beslenen bir rehber uygulaması ile karşımıza çıkıyor Android 4.0.

Gelişmiş Kamera Özelliği ve Photo Galery : 

Kamera uygulamasında yeni bir çok çekim özelliği geliyor. Auto Fokus, Sürekli Fokus, Yüz Tanıma, Panoramik çekim gibi oldukça güzel özellikleri var yeni Kamera uygulamasının.

Ayrıca yeni galeri uygulaması ile daha güzel bir galeri görünümü var. Ayrıca bu galeri uygulamasının bir widget’ı (ana ekra uygulaması) da ana ekranda yer alabiliyor.

Güçlü ve Yeni Internet Tarayıcısı : 

Android 4.0’da kullanılan internet tarayıcısı (Chrome) ile masa üstünde ki bookmark (Sık Kullanılan) sayfalarımız otomatik olarak mobil tarayıcımıza geliyor. Ayrıca yeni tarayıcıda full web deneyimi yaşama, offline okuma, yazı font’larını büyütme gibi bir çok özellik geliyor. Ayrıca yeni tarayıcı eski 2.3 Gingerbread tarayıcısına göre en az 7 kat daha hızlı bir tarayıcı.

Yeni E-Posta Uygulaması :

Android 2.3.x’teki en büyük sorunlardan biri de E-Posta uygulamasında arama yapılamaması idi. Yeni E-Posta uygulamasında Arama, Alt dizinleri görme ve senkronizasyon, hızlı cevap verme gibi yeni özellikler geliyor. Ayrıca yine e-posta uygulamasına ait interaktif bir ana ekran uygulaması (widget) ‘ da kullanılabiliyor.

Android Beam : 

NFC (Yakın Saha İletişimi) özelliği ile çalışan Android Beam özelliği ile hiç bir uygulama açmadan sadece iki NFC özellikli cihazı birbirine yaklaştırdığınızda iki cihaz arasında uygulama, müzik, dosya, rehber gibi bir çok bilgiyi paylaşabiliyorsunuz.

Yüz Tanıma : 

Bu da güzel ve inovatif özelliklerden biri yeni Android 4.0’da. Telefon kilitli iken, ekran kilidini tanıttığınız yüzünüz ile ancak açmanızı sağlıyor. Hem daha güvenli hem de inovatif bir özellik olmuş.

Evet temel özellikleri bitirdik 🙂 Şimdi de Android’in nereden nereye geldiğini görmek için şimdiye kadar ki Android Versiyonlarını kısaca bir hatırlayalım

Android 1.5 Cupcake 

Android 1.6 Donut

Android 2.1 Eclair 

Android 2.2 Froyo

Android 2.3 Gingerbread

Android 3.0 Honeycomb

Android 4.0 Ice Cream

Bakalım ülkemizde ilk Android 4.0 cihazı ne zaman lanse edilecek 🙂

Sağlıcakla Kalın…

“Android 4.0 Ice Cream Sandwich Özellikleri ve 3 Yıllık Android Gelişimi” için 33 yanıt

Gerçekten android aşmış kendini. Yüz tanıyarak ekran kilidi açma, kamera efekleri ve panaromik kamera özelliği beni benden aldı.

Bende bir T20 kullanıcısıyım. Güncellemeler yayınlanınca bizleride haberdar ederseniz sevinirim 🙂

Merhaba Baran bey.. Ben Galaxy Gio kullanıcısıyım, telefonumu bugün 2.3 e yükselteceğim. Onuda kies programımın uyarısı ile farkettim yükseltilebildiğini bilmiyordum ne yazıkki =) şimdi merak ettiğim; 2.3 ü atlayarak 3.0 a yükseltebilirmiyim ben sürümümü ? Destekliyormu GİO ?

Teşekkür ederim şimdiden

Merhaba Android 4.0 Ice Cream Sandwich Güncellemesiyle birlikte Galaxy Ace cihazına Flash Player yüklenebilir mi ? Yani 4.0 ile marketteki uyumsuzluk problemi çözüleceği söylenmişti aynı şey flash player içinde geçerli olurmu acaba ?

Merhaba,
Galaxy Ace’e 4.0 guncellemesi gelmeyecek buyuk bir ihtimalle. Flash player 4.0 ile ilgili degil cihazın işlemcisi ile ilgili bir konu. 800Mhz işlemcilerin altındaki işlemcilerde Flash Player calısmıyor ne yazıkkı

Samsung Galaxy s2 için Android 4.0 Güncellemesi varmı eğer yoksa gelecek mi ? Acaba bir bilginiz varmı ?

merhaba Baran Bey . Bende uzunca düsündükten sonra “iphone ve galaxy s2” arasında, 26.01.12 tarıhınde galaxy s2’ye karar verdım.. pişmanlık duymuyorum telefonumdan son derece memnunum, eger ice cream uygulaması galaxy s2’ye de gelırse daha cok memnun olacagım..acaba ıce cream ne zaman kesınlesecek?

peki ben telefonuma yükledikten sonra ice creamı bütün özelliklerini kullanabilecekmiyim?

şarjlarla ilgili bir değişimde söz konusu mu acaba ice cream için ?..dünyayı eline getiren bir telefon harika bir internet hızı var fakat şarjının 1 gün gitmesi cok kotu ya 1 gün bile degıl sabah 7de sarja takıyorsam akşam 12 de tekrar takıyorum , bataryaya zarar vericek diye korkuyorum.. batarya için ciddi problem yaratır mı acaba bu durum?

Akıllı telefonların, Apple da dahil olmak uzere ortak problemi bu. Ne kadar cok kullanırsanız sarjınınz o kadar cok cabuk bitiyor ve 1 gunu gecmiyor. ama telefonu kendi haline bırakın bakın 3-4 gun nasıl gidiyor 🙂 Android telefonlarda sarj surelerinin uzatılması ile ilgili yazımızı okuyabilirsinz

Galaxy s 2 için ICS tam olarak Türkiye’ye ne zaman gelecek ve samsung tarafindan mi dagitilacak yoksa sahte firmware yayinlayan sammobile tarafindan mi???

Ben 2 gun önce Galaxy s2 aldım ve şansıma 4.0 gelıyor 19 martta türkiyede olması beklenıyor bilginize

Sony Xperia S neden GB ile geliyor bir yorum yapılabilir mi? Acaba ICS ile ilgili bir problem olma durumu var mı? Neden Sony güncellemesini hep geç duyuruyor 🙁

Bildiğimiz kadarıyla Sony, Android 4.0’ı tüm kullanıcıların sevmeyeceğini, ICS’deki web tarayıcının daha çok RAM tükettiğini düşünüyor. Bu cihaz için Haziran başlarında ICS güncellemesinin gelmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir