Kategoriler
Genel

Android Zil Sesi Değiştirme

Blogda “Zil sesini nasıl değiştirebilirim?” sorusu çok sık gelmeye başlayınca Android Yeni Başlayanlar köşemizde Android telefonlarda zil sesi değiştirmenin nasıl yapıldığını anlatmak istedik.

Öncelikle anlatımın Turkcell T20 telefonu üzerinden yapıldığını hatırlatalım ve menülerde izleyeceğiniz sıranın farklı telefonlarda çok ufak farklılıklar içerebileceğini hatırlatalım.

I.Yöntem : Telefon Zil Seslerini Kullanmak

Telefonunuzun Menü tuşuna basarak sırasıyla Ayarlar -> Ses -> Telefon zil sesi yolunu izleyerek telefondaki kayıtlı şarkıları görüntüleyerek istediğinizi zil sesi olarak belirleyebilirsiniz.

 

Ayrıca Ses ayarları ekranında Ses’e tıklarsanız seslerin seviyelerini de belirleyebilirsiniz.

II.Yöntem : Dosya Yöneticisi Programları ile İstediğimiz Şarkıyı veya Müziği Zil Sesi Yapmak

Telefonunuzda bir dosya yöneticisi uygulaması (Astro File Manager, vs.) mevcut ise telefonunuzun dosyalarında gezinerek şarkıları bulabilir ve istediğinizi zil sesi yapabilirsiniz.

Hafıza kartımızdaki ses dosyalarını buluyoruz.

Şimdi istediğimiz şarkının üstünde parmağımızı bir süre basılı tutalım.

Gelen seçeneklerden Telefon zil sesi olarak ayarla seçeneğine tıklayın.

III.Yöntem : Müzikçalar Programları ile İstediğimiz Şarkıyı veya Müziği Zil Sesi Yapmak

Telefonunuzda bir müzikçalar programı (Winamp, vs.) varsa muhtemelen o uygulamada dinlediğiniz şarkıyı zil sesi olarak kullanma seçeneği mevcuttur. Turkcell T20’de Müzik adlı uygulamayı çalıştırdığınızda şarkılar ekrana gelir. Yine II. Yöntem’deki gibi istediğiniz şarkıda bir süre basılı tutarak gelen seçenekler doğrultusunda zil sesini değiştirebilirsiniz.

En basit şekliyle Android telefonunuzun zil sesini değiştirmek için bu yöntemleri kullanabilirsiniz. Bu yöntemleri çoğaltmak mümkün elbette.

Sağlıcakla kalın.

“Android Zil Sesi Değiştirme” için 17 yanıt

bunları aynen yapıyoruda. yinede olmuyor.rehberdeki kişileri düzenlede, kişi resmi ve zil sesi seçtiğim resim ve müzik görünüyor ancak gelen aramalrada zilsesi telefon sesi çalıyor. kısaca rehberdeki kişi resmini ve melodisini değiştirmeme rağmen, gelen aramada kişiye özel melodi ve resim çıkmıyor.. acil yardımmm…teşekkürler

Sana kurban o kadar teşekkür ediyorum ki bilemezsin sen bir ekol dahi ne kadar yüceltilmek için söz istiyorsan hepsini sana söylüyorum, aylardır birçok sitede yazdım ara ara bulamadım bu özelliklerin çoğunu sor sor kimse bilmiyor, allah razı olsun senden

benim sorum mesaj zil sesi içindi ben mesaj zil sesine mesela tarkan koymak istiyorum bunu nasıl yapacağım yardımcı olrsanız sewnrm teşekkürler

gruplara melodi nasıl tanımlanabiliyor? yardımcı olursanız sevinirm, teşekkürler

program indirmeden de beğendiğiniz müziği dosya/andrit/ringtones klasörüne taşıyarak yapabilirsiniz.

abi ben size bi yontem ogretecem
hafiza kartiniza ringtones,notifications ya da alarms adinda klasorler olusturun. ringtones(zil seslerinizi buraya),notifications(bildirim ve msj sesleri buraya) ve alarms(alarm sesleri buraya) kopyalayin ve tlf yeniden baslatin. İslem tamam. Artik attiginiz zil sesleri,alarm sesleri,mesaj sesleri sistem zil seslerinin icinde gozukur.Hicbir ozel program kullanmamis olursunuz.Boylesi daha kolay.

ben zil sesını varsayılan zil sesi yaptım sımdı degıstıremıyorum nası degıstırcem

Bunların hiç biri fayda etmiyor. Hepsini denedim hatta telefon yerinden bile denedim bir kere zedge uygulamasından ayarladım ın the end diye bir zil sesiydi ondan beri değişmiyor zil sesi varsayılan olaram ayarlayıncada olmuyor çözüm bulabilen varsa cevap yazın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir