Kategoriler
Genel

Görüşmeleri kaydeden Android zararlısı !

Dikkat! Sizin de cep konuşmalarınız kaydediliyor olabilir. İşte bu tehlikenin hedefindeki cepler!

Telefon görüşmelerini kaydeden bir Android zararlısı ortaya çıktı. Telefon görüşmelerinin süreleri gibi detaylarını kaydeden Android zararlısının tersine, bir CA Security araştırmacısına göre bu zararlı görüşmeleri AMR biçiminde kaydediyor ve cihazın SD kartında depoluyor.

Zararlı aynı zamanda uzak bir sunucuyla ilgili bir ‘configuration‘ dosyası da bırakıyor. Bu dosya, CA Security araştırmacısı Dinesh Venkatesan’a göre saldırganın kayıtları yükleyebileceği bir sunucuya işaret ediyor olabilir.

Trojanı test eden Venkatesan sonuçları blog’unda yayınlamış. Buna göre zararlının yüklenebilmesi için Android kullanıcısının standart uygulama yükleme sürecinden geçerek zararlıyı yüklemesi gerekiyor.

Dolayısıyla bir kez daha ortaya çıkıyor ki, bir uygulama yüklerken bizden istediği izinlere son derece dikkat etmemiz gerekiyor.

Kaynak: Chip.com.tr

“Görüşmeleri kaydeden Android zararlısı !” için 4 yanıt

Merhaba bir cok guvenlik yazılmı var. Google’da aynı şekilde kendi yazımları ile Android Market’ten yuklenen fake yazılımları kullanıcıdan habersiz temizliyor. Onemli olan nokta gercekten Android Market’den de olsa rastgele uygulama indirmemek.

böyle telefon konuşmalarını kaydedecek ama bir yere yollamıyacak, benim dinliyebileceğim bir uygulama varmı? telf. t20

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir