Kategoriler
Genel

Android İçin Türkçe Navigasyon Programı : NDrive 11

Bu yazımızda sizlerle NDrive isimli Türkçe ve Türkiye harita ve lokasyonlarının olduğu bir navigasyon uygulamasını tanıtacağız. NDrive yazı dizimizi takip etmenizi öneriyoruz, zira bu inceleme yazısından sonra AndroidTurkey.Net’de bir yarışma düzenlemek istiyoruz. Türkiye’de ilk defa bir android blogunda düzenlenecek bu yarışma sayesinde kazanan takipcilerimize birer NDrive Türkiye haritası lisansı hediye edeceğiz! 🙂 NDrive uygulamasını tanıtıp bu uygulama ile yaşadığımız tecrübeleri sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Araçlarında Navigasyon cihazları kullananlar bilirler, gerçekten bu tür navigasyon cihazları oldukça başarılı ve hayat kolaylaştırıcı cihazlardır. İstanbul gibi büyük şehirlerde adres ya da yer bulmak gerçekten büyük sorun, bunun dışında özellikle bilmediğiniz bir şehir ya da ülkeyi ziyaret ettiğinizde bu cihazlar yanınızdaki en büyük yardımcınız oluyor. Blogumuzda akıllı telefonların gelişimi ve özellikle Android platformu hakkında elimizden geldiği kadarı ile bilgilendirici yazılar yazmaya çalışıyoruz. Telefonlar akıllandıkça 🙂 artık günlük hayatta kullandığımız bir çok cihaz telefonumuzun içerisine girdi. Bugün akıllı cihazlarımız ile televizyon seyredebiliyor, radyo dinliyor, internete girebiliyoruz. Cep telefonumuzun mobil ve sürekli yanımızda olması nedeni ile artık TV, Radyo, PC gibi cihazları daha az kullanır olduk. TV, PC/Laptop, Radyo gibi cihazların akibetini tabiki bu navigasyon cihazları da paylaşıyor.

Satın aldığınız navigasyon cihazları öncelikle 300TL ile 1.000+TL arasında değişiyor, aslında göreceli olarak  pahalı ürünler. Aldığınız cihazları yanlızca araçlarınızda kullanabiliyorsunuz zira aracınıza monte ettiğiniz fiziksel bir ürün. Örneğin bir yurt dışı seyahati yaptığınızda bu cihazı doğal olarak yanınızda götüremiyorsunuz. Mecburen her gittiğiniz ülkede ya da şehirde kiraladığınız araç ile birlikte bir navigasyon cihazı da kiralıyor ya da satın alıyorsunuz. Navigasyon cihazının en büyük özelliği GPS (Global Positioning Service) özelliği ve dokunmatik bir ekranının olması. Peki bu iki özellik ve daha fazlası zaten bugün neredeyse bütün akıllı telefonlarda mevcut değil mi ? Üstelik akıllı telefonunuz (cep telefonunuz) sürekli yanınızda değil mi ? 🙂 Bir çok sektörü vuran mobil/gsm sektörü artık navigasyon cihaz üreticilerini de bitirme noktasına geldi. Cep Telefonuna kuracağınız bir uygulama ile tüm işlemleri hem de mobil olarak yapabiliyorken doğal olarak cep telefonundan daha fazla ücret ödeyerek bir navigasyon cihazı almak çok da mantıklı bir seçim olmuyor.

Uygulama marketlerine baktığınız zaman bir çok navigasyon uygulaması var. Bizde bunlardan biri olan NDrive isimli uygulama ile ilgili olarak deneyimlerimizi sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Google  Android Market’teki bu linkten  indirilebilen Ndrive navigasyon uygulaması daha önce navigasyon uygulaması ya da cihazı tecrübesi olan ve olmayanlar için kullanımı oldukça kolay bir uygulama. Uygulamayı 3 gündür yoğun bir şekilde kullanıyoruz ve gerçekten navigasyon uygulaması, alıştığınızda onsuz yapamayacağınız bir uygulama. Uygulamanın kurulumu ve kullanımı ile ilgili detayları yazımızın ilerleyen bölümlerinde anlatacağız fakat öncelikle uygulamanın tanıtım videosunu bir izleyelim :

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RvRRtP3K3zY&list=UU2rSWvpFr0vc]

Uygulamanın tanıtım videosundan da anlaşılacağı gibi Ndrive’in öne çıkan özellikleri :

  • Kullanımı çok kolay olması nedeni Kullanıcı deneyimindeki başarı
  • Akıllı ve Google ile entegre arama motoru
  • Route (Yol) Optimizasyonu ve kullanıcıya sunduğu seçenekler
  • Yüksek çözünürlüklü 3D grafik desteği
  • Adventure (Macera) Modu desteği (tracking, yürüyüş, yelken ve araç modları)
  • Tabiki Türkçe dil ve harita desteği
  • Alternatif yol(lar) desteği
  • Facebook  ve ForSquare Entegrasyonu ile paylaşma özelliği
  • Uygulama içerisindeki mağazadan trafik kameraları, radarların yerleri, trafik bilgisi  gibi özellikleri satın alma imkanı
  • Google Earth entegrasyonu sayesinde bilgisayarınızda planladığınız seyhat rotasını cep telefonunuza import etme (ekleme) özelliği
  • Text To Speech (TTS – Sesli Okuma) Özelliği (Türkçe desteği ile birlikte)
  • Trafik tabelalarının uygulamada gösterimi ile daha doğru bir navigasyon tecrübesi

gibi bir çok özelliği içerisinde bulunduran Ndrive uygulaması rakip uygulamalara oranla gerçekten çok güçlü bir uygulama.

NDrive İle Bir Örnek Bir Seyahat Planlama

Yazımızında başında bahsettiğimiz gibi Ndrive kullanımı çok kolay. İlk kurulum adımlarını tamamladıktan sonra (ki  bunu da detaylı olarak yazımızın bir sonraki bölümünde anlatmaya çalışacağız) hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

NDrive programını ilk açtığınızda ilk olarak bulunduğunuz mekan haritada gösterilecektir. Seyahat Planlamak için Menü->Git seçeneklerine girdiğinizde aşağıdaki gibi bir ekran sizi karşılayacak.

Bu ekrandan adres girebilir, yerin ismi ile arama yapabilir, daha önce kayıt ettiğiniz mekanlara tekrar rota isteyebilirsiniz. Yerler menüsüne girdiğinizde ise Google ve ForSquare ile entegre ve koordinat,posta koduna bağlı olarak arama yapabildiğiniz akıllı ve zengin bir arama motorunu kullabilirsiniz. Bu zengin ve entegre arama motoru sayesinde aradığınız her yeri çok kolaylıkla bulmanız mümkün.

Örnek olarak Acıbadem Hastanesini arayıp bir yol tarifi alalım NDrive ile. Menü->Git->Adres ile arama ekranına geldikten sonra arama satırına Acıbadem Hastanesi yazalım.

Otomatik tamamlanan arama ile Acıbadem Hastanesini seçtiğimizde ise artık bulduğumuz mekana ilişkin ilgili ekran açılır.

Artık bu ekrandan isterseniz  bu lokasyona ait bilgileri sosyal networklerinizle paylaşabilir, kayıt edebilir ya da yol tarifi alabilirsiniz. Biz yol tarifi almak için Git butonuna basıyoruz. Rotamızı hesaplayıp ne kadar süreceği ve km cinsinden mesafeyi veren ekrandan sonra direkt olarak navigasyon ekranı açılır ve yol tarifine başlar.

Ayarlar menüsünde bu rotaya ilişkin bir çok ayarlama yapabilirsiniz. Alternatif yolları görebilir, bu rotayı paylaşabilir, macera moduna geçebilir, gideceğiniz yolda paralı yol kullanma gibi opsiyonları belirleyebilirsiniz. Çok zengin menüsü sayesinde uygulama sadece bir navigasyon uygulaması olmaktan öteye geçmiş durumda.

Uygulamanın Kurulumu &  Türkçe Dil Desteği ve Harita Özelliklerinin Eklenmesi

Uygulamayı kurduktan sonra sırası ile aşağıdaki adımları yerine getirmek gerekiyor :

1- Dil ve Seslendirmeyi yapacak karakter seçimi yapılır

2- Seçtiğiniz dile göre 1.adımdaki program dosyaları indirilir. İndirme işlemini WiFi bağlantısında iken yaparsanız mobil internet kotanızdan eksiltmemiş olursunuz 🙂

3-  Son kullanıcı lisans anlaşmasını onayladıktan sonra artık ayarlarınızı yapmaya başlıyorsunuz. Uygulama Google, Facebook ve ForSquare ile entegre olduğu için öncelikle uygulamanıza sosyal network kullanım hakkını burada kullanıcı ismi/şifre bilgilerinizi vererek devam ediyorsunuz. Bu ayar zorunlu değil, eğer ben gittiğim yer facebook ve forsquare’de paylaşılmasın istiyorsanız bu adımı geçebilirsiniz.

4- Uygulamada GPS’i açtıktan sonra artık programı kullanmak istediğiniz ülke haritasını indirme ekranına gelirsiniz. Burada indireceğiniz harita ücretlidir. Örneğin Türkiye haritasının fiyatı 19.9 Euro. Aynı şekilde bu harita indirme işlemini de WiFi’dan yapmanızı öneriyoruz.

5- Tebrikler! Artık Ndrive Navigasyon uygulamanız kullanıma hazır. Bir sonraki adımda anlatacağımız Ndrive Mağaza ile daha sonradan ek özellik ve harita alma işlemlerinizi de yapabilirsiniz.

NDrive Mağazası ve Özellik Satınalma

Ndrive Mağazası belirttiğimiz gibi program için trafik bilgisi, radar konumları, trafik denetleme kameraları, seslendirici karakter ve ekstra haritaları alabileceğiniz bir uygulama içerisindeki mağazadır. Mağazaya Menü-> Mağaza menü adımları ile ulaşabilirsiniz. Buradan özellik satınalmalarını yapabilirsiniz. Satınalabileceğim özellikler :

Satınaldığım ürünler ise Ürünlerim bölümünde gösteriliyor :

 Trafik bilgisi ve Radar konumları henüz Türkiye haritası için aktif değil.

Benim NDrive’im Menüsü

Uygulamada bir de NDrive’i kendi kullanımıza göre özelleştirebildiğiniz bir menü var. Benim NDrive’ım.

 Bu menü de sosyal network ayarlarınızı yapabilir, Ev Adresini daha sonraki seyahat planlarında daha kolay kullanım için girebilir, Rota seçeneklerini belirleyebilir, Harita görüntülenme biçimini değiştirebilir, PC’ninzde yaptığınız seyahat planlarını cep telefonunuza aktarabilir ya da NDrive ile yaptığınız seyhat planlarını dışa aktarabilirsiniz (export edebilirsiniz).

Bu yazımızda sizlerle NDrive programının tüm özelliklerini değil ama çok sık kullanacağınız ve en temel özelliklerini tanıtmaya çalıştık. Umarım uygulamayı ve yazımızı beğendiniz. NDrive diğer navigasyon uygulamalarına göre oldukça yetenekli ve gelişmiş özellikleri ile standart bir navigasyon uygulamasından daha fazlasını barındırıyor. Seyahat halinde iken hızınızı görebilmeniz, varacağınız adrese kalan süre ve km, hız limitlerini aşmanız durumunda uyarı vermesi gibi standart navigasyon uygulaması özellikleri zaten mevcut.  Son olarak uygulamayı Turkcell T20 telefonumuz ile denedik ve performans açısından herhangi bir sorun ile karşılaşmadık. Sadece bu uygulama doğal olarak biraz fazla pil tüketiyor. Araç içerisinde kullanacağınız için telefonunuzu mutlaka  bir araç şarjı ile kullanmanız gerekiyor.

NDrive yazı dizisini blogumuzda takip edin. Yazımızın başında bahsettiğimiz yarışmayı ilerleyen günlerde duyuracağız ve belki de siz de ücretsiz olarak bu uygulamayı kullanma şansına sahip olacaksınız!

Siz de bu Navigasyon uygulamasına sahip olmak ister misiniz ? Kazanmak için blogumuzdaki yarışma duyurusuna bir göz atın..

Sağlıcakla Kalın…

 

“Android İçin Türkçe Navigasyon Programı : NDrive 11” için 26 yanıt

Ücretli uygulamayı Marketten indirmemize izin vermiyor.
Alternatif satın alma yeri varmı?

Öncelikle cevabıniz için teşekkürler fakat problem ndrive 11 in markette ucretsizini bulamamam.

Ndrive 11 uygulamasının market linki : https://market.android.com/details?id=com.ndrive.androidturkey&feature=search_result
fakat sanırım sorunu anladım, Google henüz ücretli icerikleri Turkiye’ye acmadı, bu nedenle Google TR account’u ile bu uygulamayı indiremiyorsunuz. NPromo isimli bir uygulama var, Ndrive’in promosyonlu versiyonu. Linki : https://market.android.com/details?id=com.ndrive.npromo&feature=search_result

bunu deneyebilir misiniz ? Ben Ndrive firması’na bu konuyu ileteceğim.

İlginize çok teşekkür ederim . Ndrive 10 nu kurdum ve haritayı satın aldım .
Ndrive firmasına update konusunda yazı yazdım.

selam bir konuda yardım isteyecem galaksy S telefonum vardı bu telefonda Ndrive lisanslı yüklüydü telefonum kayboldu galaksy S II aldım ama yeni telefona yukleyemiyorum satın aldığım Ndriverı bu konuda bi yardım ala bilirmiyim

ücretli aldığım prinha navigasyon aktivasyon kodunu alamadım nasıl ulaşırım.tel model samsung galaksi wonder 8150

Ben neden cep telefonuma indiremiyorum yardımci olun lütfen cep telefonumdan giriyorum internete indiremiyorum….

I was extremely pleased to uncover this great site. I want to to thank you for ones time due to this wonderful read!! I definitely appreciated every bit of it and i also have you book marked to look at new stuff on your website.

şimdi ben yükledim bunu ama ülkeyi hindistan seçilmiş yalnışlıkla bunu nasıl tekrar türkiye haritası yüklerim ?

ya bişey sorucam benim babam bu navigasyon programıyla benim nereye gittigi mi fln herseyi görüyor. telim kapali olsa da , telim de net olmasa bile beni takip edebiliyor. ben bunu nasıl engellicem ? bana bi yardımcı olur musunuz lütfen .s

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir