Kategoriler
Genel

Turkcell T20 Önyüklü Uygulamalar Yazı Dizisi : Turkcell Nimbuzz

Bugünden itibaren Turkcell T20 içerisinde ön yüklü gelen mobil uygulamalardan ilgi çekici olanlar için inceleme yazılarına başlıyor olacağız. İlk uygulamamız, daha önce aslında Nimbuzz ismi ile zaten bildiğimiz, IM (Instant Messaging – Anında Mesajlaşma) dünyasında oldukça bilinen bir uygulama olan ve Turkcell’in ortak bir marka iş birliği ile çıkardığı uygulama olan Turkcell Nimbuzz!

Turkcell Nimbuzz Turkcell T20 telefonlarındaön yüklü olarak geliyor ayrıca diğer Android 1.6 ve üstü cihazlarda Turkcell T-Market üzerinden indirebiliyorlar. Temel olarak Nimbuzz uygulaması ile tüm anında mesajlaşma/chat plarformlarını tek bir uygulama içerisinden kullanabiliyorsunuz. Böylece Facebook chat, Msn, Yahoo Messenger, ICQ, Gtalk, AIM, Myspace gibi tüm chat platformlarındaki arkadaşlarınızla anlık olarak mesajlaşabiliyor, dosya(resim/video) paylaşımı yapabiliyorsunuz.

Şimdi Turkcell Nimbuzz’ı nasıl kullanacağımıza bir bakalım. Burada uygulamanın ekran ekran tüm özelliklerini anlatmak yerine, bazı önemli özelliklerini anlatıp gerisini kullanıcıların deneyimine bırakacağız.

 Öncelikle uygulama ilk kez açıldıktan sonra size yeni bir hesap oluşturma ya da mevcut nimbuzz hesabınızı kullanma opsiyonunu veriyor. Eğer daha önceden Nimbuzz kullanıyorsanız, aynı hesap bilgileri ile Turkcell Nimbuzz’a giriş yapabiliyorsunuz.

Eğer ilk defa kullanıyorsanız ana menüde (Android’in menü tuşuna basarak) arkadaş ekleyebiliyorsunuz. Buradan eklediğiniz arkadaşlarınız ile Nimbuzz üzerinden mesajlaşıp, dosya transferi yapabilirsiniz.

Fakat benim Nimbuzz kullanan arkadaşım yok ben Facebook, Google, MSN gibi kominitelerdeki arkadaşlarımla mesajlaşmak istiyorum diyorsanız sırası ile Ayarlar / Hesaplar Menüsünden istediğiniz bir chat hesabınızı ekleyebilirsiniz.

Örneğin biz Google Talk (Gtalk) ve Facebook Chat hesabımızı buradan ekledik ve artık listemize buradaki arkadaşlarımız da geldi. Artık onlarla da mesajlaşabiliriz.

Turkcell Nimbuzz’da paylaştığınız ya da arkadaşlarınızın gönderdiği resim ve video’lar Gelen Kutusu‘nda saklanır. İsterseniz buradan seyredebilir ya da telefonunuza kaydedebilirsiniz bu dosyaları.

Turkcell Nimbuzz’daki ayarlar menüsü ile uygulama ait bir çok ayarınızı (Telefon numaranızı girmek, Görünüm/Bağlantı ayarlarını değiştirmek, Nimbuzz Hesabınızı değiştirmek vs…) yapabilirsiniz. Ayarlar menüsüne Turkcell Nimbuzz uygulaması açık iken Android menü tuşu ile birlikte erişilebilirsiniz.

Turkcell Nimbuzz’ın diğer chat programlarından bir farkı da Nimbuzz World. Nimbuzz  World aslında içerisinde bazı eğlence araçlarının olduğu bir sanal dünya. Nimbuzz World’de kendinize avatar alabiliyorsunuz, Chat bot denilen yapay zeka ile kodlanmış chat robotlarını arkadaş listenize ekleyip onlarla mesajlaşabilir ya da bazı online oyunları oynayabilirsiniz. Örneğin biz Jimmy isimli chat robotunu ekledik ve bazen Jimmy ile sohbet ediyoruz.  Yanlız bu robotlar şu anda sadece ingilizce konuşabiliyorlar 🙂 Turkcell Nimbuzz’daki tüm ekstra özellikler ücretsiz olarak sunulmuş durumda. Nimbuzz World’e yine ayarlar menüsünden ulaşabilirsiniz.

Jimmy ile olan sohbetimizden küçük bir kesiti görebilirsiniz 🙂

Eğer yoğun bir chat kullanıcısı iseniz ve özellikle facebook, msn , google gibi bir çok ortamda farklı arkadaşlarınız varsa bu uygulama ideal. Tüm sosyal dünyanızı bir araya getiriyor sizin için. Üstelik Nimbuzz’ı PC’den de kullanmanız mümkün. http://www.nimbuzz.com/tr/ adresinden giriş yaparak kullanabilirsiniz. Yanlız bu uygulama online bir uygulama olduğu için sürekli internet trafiği yaratıyor dolayısı ile mutlaka operatörünüzden uygun veri paketlerinden birini alınız.

Sağlıcakla Kalın…

“Turkcell T20 Önyüklü Uygulamalar Yazı Dizisi : Turkcell Nimbuzz” için 5 yanıt

Kardeş şimdi ben nimbuzz da kayıt yaptım girdim filan sonra face açtım ordan arkadaşları gördüm konuşabildim sonra msn i de aktif ettim ve orda online olan ark. gördüm yazıştım ama kapatıp açtıktan sonra sadece msn de aktif olabildim girdim hesaplardan face aktif tmeye çalıştım olmuyor sonra msni kapatıyım dedim msn de çıkış butonu yok sürekli açık kalıyor.. bu sorunumu nasıl çözersin kardeş bi akıl ver.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir