Kategoriler
Genel

Nielsen'den Yeni Bir Rapor. Android Veri Kullanımında ve Pazar Payında Lider!

En son blogumuzda yayınladığımız Nielsen raporunda Android Kuzey Amerika’da %29 ile pazar lideri idi. Bu yazıyı sizin de bildiğiniz gibi Mart ayında yazmıştık. Yaklaşık 3 ay sonra Nielsen yine Kuzey Amerika verilerine ait bir rapor hazırladı. Android yükselişine büyük ölçüde devam ediyor. Zaten Google’ın açıkladığı günlük 400.000 Android cihaz aktivasyonu da bu yükselişi destekliyor. Bu ay yayınlanan Nielsen raporundan öne çıkan bilgileri sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Grafikten de görebileceğiniz gibi Nielsen Nisan ayı araştırma verilerine göre Akıllı Telefon sahiplerinin %36’si Google Android kullanıyor.Android’i %26 ile Apple, %23 ile RIM Blackberry ve %9 ile Windows Mobile izliyor.

Peki Akıllı Telefon sahipleri ne kullanıyor ?

1 Aylık bir geçmiş perioda bakıldığında;

  • Android kullanıcılarının %74‘ü , iPhone kullanıcılarının ise %79‘u mobil uygulama indirmiş.
  • Android kullanıcılarının %43‘ü , iPhone kullanıcılarının ise %46‘sı online müzik ya da radyo dinlemiş
  • Android kullanıcılarının %35′i , iPhone kullanıcılarının ise %37‘si mobil tv ya da online video seyretmiş.

iPhone kullanıcıları az farkla da olsa daha fazla müzik, video’yu mobil internet internet ile kullansa da toplam mobil internet kullanımlarına bakıldığında ise Android cihaz sahipleri daha fazla mobil internet yapıyor.

Q1 2011’de 65.000 Akıllı telefon kullanıcısının telefon faturaları üzerinde yapılan araştırma sonucu, Android kullanıcıları aylık ortalama 582 MB mobil internet trafiği yaratırken, iPhone kullanıcıları ortalama 492 MB mobil internet trafiği yaratıyor. Bu mobil internet kullanımının detayına bakıldığında ise aşağı yukarı tüm işletim sistemlerinde en fazla trafik sırası ile Uygulama İndirme, Online Müzik Dinleme, Online Video Seyretme, Müzik/Albüm İndirme ve Online Oyun’dan kaynaklanıyor.

Android büyümeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi yazılarımızda Android’in dünya liderliği için tüm araştırmalar 2014 yılını gösterirken son gelişmeler ile bu tarih revize edildi, ve artık 2012’de Android tüm dünyada liderlik koltuğuna oturacak.

Sağlıcakla kalın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir