Kategoriler
Genel

Google I/O 2011 Etkinliği

Bir önceki yazımızda sizlere bahsettik Google’ın Geliştiriciler için düzenlendiği bu önemli etkinlikten. Etkinliği http://www.google.com/events/io/2011/index-live.html adresinden siz de canlı olarak seyredebilirsiniz. 10-11 Mayıs tarihlerinde devam edecek olan bu etkinlikteki önemli gelişmeleri sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Android 3.1 lansmanını sizlerle paylaşmıştık. Bakalım başka ne gelişmeler var bu önemli etkinlikte 🙂

 

Öncelikle çarpıcı rakamlar ile başlayalım :

  • 100 milyon aktif Android cihazı
  • Her gün Android ailesine katılan 400.000 yeni Android Cihaz
  • 200,000+ ücretli ve ücretsiz uygulama Android Market’te
  • Android Market’ten bugüne kadar 4.5 Milyar uygulama indirildi.

 

Google TV : Google TV Android 3.1 desteği ile bu yaz güncellenecek. Desteklenecek donanım üreticileri ise Sony, Logitech, Samsung ve Vizio olacak.

Ve blogumuzda defalarca yazdığımız Android Ice Cream Sandwich!

Tüm Cihazlarda Çalışan Tek İşletim Sistemi” sloganı ile duyurulan Ice Cream Sandwich Tablet, Televizyon ve mobil cihazlarda çalışacak tek ve yeni Android sürümü olacak! Bildiğiniz gibi şu anda Android 2.3 Gingerbred mobil telefonlar için ve Android 3.0 Honeycomb (3.1 Artık 🙂 ) tabletler için en güncel Android işletim sistemi. Ice Cream yepyeni ve universal Android işletim sistemi versiyonu olarak yakın zamanda karşımıza çıkacak.

Android Marketten Video Kiralayın!

Android Market ve Video/DVD  Kiralama Servisi : Bu konuda Amerika’da bir numara olan NetFlix ve Itunes’dan sonra artık Android Market video kiralayacak. http://market.android.com/movies adresinden erişebilieceğiniz Android Film Marketinde bir çok içerik mevcut. Tablet, PC, Telefonlardan erişilebilen ve kiralama işlemi yapılacak olan Android Market, Apple iTunes gibi uygulama ve video servisini birlikte verecek artık.

Google Music Beta!

Google Music isimli uygulama ile Google artık müzik deneyimini bulut’a (Cloud Services) taşıyor. Beta olarak lansmanı yapılan ve 20.000’in üzerinde şarkıyı dinlemeye imkan verecek olan bu serviste müzikleri playlist’ler (çalma listeleri) yaparak bulut’ta (Cloud) ya da cihazınızda saklayabilirsiniz.

Daha detaylı bilgiler edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sağlıcakla kalın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir