Kategoriler
Genel

Almayı Planladığınız Bir Sonraki Telefonunuz Hangi İşletim Sistemi Olacak ? Nielsen Araştırması

Uluslararası bir araştırma şirketi olan Nielsen, Amerika’da aylık bazı müşteri araştırmaları yapıyor ve bunu da Nielsen Blog‘unda paylaşıyor. Bu ay Amerika’daki tüketiciler üzerinde yaptığı araştırma ise bir önceki araştırmanın tekrarı: Alacağınız bir sonraki mobil cihazınız ne olacak ?  Aynı araştırma Temmuz-Eylül 2010 ayları için daha önce yapılmıştı, şimdi ise Ocak-Mart 2011 ayları için yapılmış. Amerika’daki tüketici davranışlarındaki değişimi ve trendi görmek için değerli bilgiler olan bu araştırmanın çarpıcı sonuçlarını sizler için derledik.

2010 – 2011 Tüketici İsteklerindeki Değişim

Grafikten de görebileceğiniz gibi geçen yıl tüketiciler %33′lük bir oranda yeni almak istedikleri telefonun Apple IOS işletim sistemli olmasını belirtmişler.  Aynı şekilde   %26′ sı Google Android, %13’ü ise BB RIM kullanmak istediklerini belirtmiş. Fakat 2011’de değişen tüketici istekleri dünya trend’leri de tehid eder nitelikte ve tüketiciler :

(+) %5 ‘lik bir artış ile  %31 Google Android

(-) %3 ‘lük bir düşüş ile %30 Apple 

(-) %2’lik bir düşüş ile %11 BB RIM

olarak belirtmişler.  Tüketicilerin bu istekleri Amerika’daki mobil telefonların satış trendine de damgasını vurmuş durumda. Mart 2011’de yapılan ve önceki 6 ay’da ki telefon satışlarına bakıldığında Google Android’li cihazlar %50’lik bir pazar payına sahip olmuş.

Yukarıdaki rakamlar bahsettiğimiz gibi Ekim 2010 – Mart 2011 arasında satılan cihazlara ilişkin bir rakam.

Mart 2011 itibari ile toplam pazardaki duruma nasıl diye baktığımızda ise Android %37 ile Amerika pazarının lideri olurken, Android’i %27 ile Apple ve %22 ile BB RIM izliyor.

Daha önceki yazılarımızda da belirtmiştik. Tüm trendler Android yönünde devam ediyor, fakat Apple ve RIM tek bir cihaz üreticisi ve onun üzerinde ki işletim sistemi ile pazarda savaşırken, Android bir den fazla üretici ve özellikle GSM operatörlerinin desteğini arkasına almış durumda. Android’in ivmesinin yüksek olmasının temel nedenlerinden biri de bu.

Umarız bu yazı takipçilerimiz için faydalı olmuştur. Keşke ülkemizde de bu tür araştırmalar yapılsa da bunları da sizlerle paylaşsak…

Sağlıcakla Kalın..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir