Kategoriler
Genel

Android Market 2011 İlk Çeyrek Performansı

Google, 2011 ilk çeyrek sonuçlarını açıklarken Android Market’teki gelişmeleri de kısmen de olsa açıkladı. Bu açıklamalardan öne çıkan başlıkları sizler için derledik.

Çeyrek sonuçlarındaki en önemli açıklamalardan bir tanesi günlük Android cihaz aktivasyonunun  350.000 adet olması ki gerçekten çok yüksek bir rakam! Kabaca bir hesap ile bu yıllık 128 Milyon akıllı cihaz demek. Mobil Internetin ve akıllı telefon pazarının nasıl bir ivme ile yükseldiğini gözler önüne seriyor.

Bir diğer çarpıcı rakam ise Android Market’ten indirilen uygulama sayısı 3 Milyar’ı geçmiş durumda. Android uygulamalarının sayısı ise hızla artıyor ve AppBrain firmasının verdiği rakamlara göre toplam uygulama sayısı 170.000’e ulaşmış durumda.

Yeni eklenen Android Uygulamalarının %38’i düşük kaliteli uygulamalar olurken geri kalan büyük kitle orta ve üzerindeki kalitedeki uygulamalar.

Android Market’te yayınlanan uygulamaların aylık dağılımına bakıldığında ise aşağıdaki grafikten de görülebileceği gibi orta ve üzeri uygulamalar her geçene gün daha fazla yer tutuyor. Bu uygulamaların kalitesinin her geçen gün biraz daha arttığını gösteriyor.

Android Honeycomb işletim sistemli tabletlerin pazarda sayısının artması ile birlikte kaliteli uygulama sayısındaki artış çok daha fazla olacak!

Sağlıcakla Kalın …

“Android Market 2011 İlk Çeyrek Performansı” için bir yanıt

[…] büyük firmalar 2011 ilk çeyrek sonuçlarını açıkladılar. Daha önce ilgili yazımızda Google’ın çeyrek sonuçlarında öne çıkan gelişmeleri sizlerle paylaşmıştık. Intel’in ilk çeyrek açıklamalarında […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir