Kategoriler
Genel

BlackBerry RIM'den Android Süprizi!

Kanada’lı Cihaz ve işletim sistemi üreticisi RIM’den çok ilginç ve bir o kadar da düşündürücü bir açıklama geldi bugün. Aslında son bir kaç haftadır bazı Android sitelerinde BB RIM’in Playbook’ta sunacağı QNX işletim sistemi ile Android uygulamalarını destekleyeceği dedikodusu dolaşıyordu. Dedikodu gerçeğe döndü 🙂

RIM’den yapılan açıklamaya göre, BB AppWorld’den indirilecek opsiyonel bir app player (uygulama çalıştırıcı programı) ile Playbook’lar BB Java ile birlikte artık Android 2.3 için yazılmış uygulamaları da destekleyip çalıştırabilecek. Henüz Honeycomb (Android 3.0) için yazılmış uygulamaları destekleyip, desteklemeyeceği belli olmamakla birlikte  Java ve Android dışında Flash, HTML5 ve AIR gibi ortamları da destekleyecek olan Playbook pazara agresif bir giriş yapıyor olacak. Böylece lansman ile birlikte 25.000 BB Java ve 200.000 Android uygulaması 19 Nisan 2011’de Amerika ve Kanada’da lansmanı yapılacak olan Playbook ile çalışabilecek. Yanlız bu uygulamalar bahsettiğimiz app player yardımı ile BB App World’den indirebilecek, bu da demek oluyor ki artık Android uygulama geliştiriciler BB App World’e Android uygulaması gönderebilecekler.  

Son zamanlarda RIM açısından pazardaki geleceği açısından bazı stratejik kararları çok cesurca veriyor ve gördüğümüz kadarı ile bu kararlar olumlu olarak pazar payına yansıyor. Öncelikle senelerdir hep kurumsal bir çözüm olarak kendini pozisyonlayan RIM, artık Black Berry Messenger’in da verdiği destek ile genç nesile doğru pazarını kaydırmaya başladı. Bunu hem televizyon reklamlarından hem de Black Berry Messenger uygulamasını Iphone ve Android için geliştirmesinden anlamak mümkün. Son olarak Android uygulamaları destekleyecek olması da yine stratejik bir karar ve sonuçlarını yakın zamanda görebileceğiz. Bütün dünyada hızla artan Android rüzgarının önünde durmak yerine, bu rüzgardan faydalanmaya çalışmak bizce de doğru bir karar.

Yazımızı son olarak bir Playbook tanıtım videosu ile bitiriyoruz.

http://www.youtube.com/blackberry

Sağlıcakla Kalın..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir