Kategoriler
Genel

Uygulama Marketleri Şubat 2011 Performansı

Her ay olduğu gibi bu ay da dünya genelindeki popüler uygulama marketlerinindeki değişimleri sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Bu konuda her zamanki gibi Distimo raporlarından faydalanacağız.

Yazının Devamı İçin

Öncelikle artık hayatımızda 2 yeni uygulama marketi daha var. Dünyaca ünlü alışveriş sitesi Amazon ve yine dünyaca ünlü tarayıcı firması Opera da uygulama marketleri açarak bu iş alanına giriş yaptılar. Hatta Oracle’in da yakında uygulama marketi açacağı söylentileri internet dünyasında yayılmaya başladı bile.

2010 yılında tüm uygulama marketlerinden indirilen toplam uygulama sayısı 8 milyar. Toplam indirme rakamının büyük bir çoğunluğu Apple AppStore tarafından yapıldı (5.6 milyar indirme) .  Rakam bu kadar yüksek olunca hali ile bu kadar büyük bir pastadan pay almak isteyen Amazon, Opera gibi firmalar da kendi uygulama marketlerini açtılar.

Gelelim 2011 Şubat Ayında uygulama marketlerinde önce çıkan gelişmelere.

  • Öncelike marketlerdeki toplam uygulama sayılarına bakacak olursak, ilk 3 sırayı Apple Iphone Store, Google Android Market ve Apple Ipad Store alıyor. Ayrıca Google Android Market ücretli/ücretsiz içerik oranında liderliğini korumaya devam ediyor.

  • Apple tarafından 6 Ocak 2011’de lansmanı yapılan MacStore için de ilginç rakamlar sözkonusu. Toplam 2.225 adet uygulama bulunan MacStore’da ortalama uygulama fiyatı 11.21 USD ile diğer tüm uygulama marketlerinden çok daha yüksek ve MacStore’da da en çok indirilen uygulama kategorisi Oyunlar!

 

  • Peki Şubat 2011’de Market’lerden en çok indirilen ücretli ve ücretsiz uygulamalar hangileri oldu  ?

 

 

Raporun tamamına Distimo’nun sayfasından erişebilirsiniz.

Sağlıcakla Kalın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir