Kategoriler
Genel

Nokia CEO'sundan Smartphone Dünyası ve Nokia ile İlgili İtiraf & MICROKIA :)

Bugün internet sitelerinde Nokia CEO’su Stephen Elop’un Nokia çalışanlarına gönderdiği söylenen bir mail yazıldı hep. Nokia CEO’sunun gerçekten yazıp yazmadığını bilemiyoruz ama gerçekten itiraf niteliğine bir mail olmuş. Nokia’nın Smartphone pazarındaki önlenemez düşüşü ve pazar dinamiklerinin nasıl değiştiğini özetleyen bir yazı olmuş.

Yazının Devamı İçin …

Yazının tamamına şu linkten ulaşabilirsiniz ama yazının özetini bulabileceğiniz 3 paragrafı buraya kopyalayacağım.

The first iPhone shipped in 2007, and we still don’t have a product that is close to their experience. Android came on the scene just over 2 years ago, and this week they took our leadership position in smartphone volumes. Unbelievable”
...

“In 2008, Apple’s market share in the $300+ price range was 25 percent; by 2010 it escalated to 61 percent. They are enjoying a tremendous growth trajectory with a 78 percent earnings growth year over year in Q4 2010. Apple demonstrated that if designed well, consumers would buy a high-priced phone with a great experience and developers would build applications. They changed the game, and today, Apple owns the high-end range.”

“And then, there is Android. In about two years, Android created a platform that attracts application developers, service providers and hardware manufacturers. Android came in at the high-end, they are now winning the mid-range, and quickly they are going downstream to phones under €100. Google has become a gravitational force, drawing much of the industry’s innovation to its core.”

Bu haberin ardından Reuters’dan ikinci bir haber daha geldi. Bu haberde de Nokia’nın tüm umudu olan MeeGo cihazının daha lansmanı yapılamadan Nokia’nın ürün yol haritasından çıkarıldığı bilgisi verildi..

Güncelleme 1 :

9 Şubat’ta yazdığımız bu yazının ve Nokia CEO’suna ait olabileceğini söylediğimiz e-mail’in gerçek olduğunu bugün bloomberg’e  düşen bir haber ile anladık:)

http://www.bloomberg.com/news/2011-02-11/nokia-joins-forces-with-microsoft-to-challenge-dominance-of-apple-google.html

Bu yazından da görebileceğiniz gibi Nokia Microsoft üzerine planlarını artık kuruyor. Bu Microsoft’un HTC,Samsung,LG gibi büyük OEM üreticilerin Android terchi nedeni ile kaybettiği pazarı geri kazandıracak olsa da Nokia’nın gelecekdeki başarısını ne kadar olumlu etkiler doğrusu emin değiliz. Windows Phone 7’ye kadar yaşadığımız Windows işletim sistemli mobil cihazların performans olarak gerçekten de kötü olduğu idi. WP7 ile bu ne kadar olumlu bir tecrübeye döner bilemiyoruz doğrusu. Nokia’nın Android’i tercih ediyor olması bizde tüm pazar şartlarını alt üst edecek bir gelişme olabilirdi fakat Microsoft tercihi bizce tartışılır.

Güncelleme 2 :

Nokia Meego,WP7 derken ilk Nokia – WP7 örnekleri internet portallerine düşmeye başladı bile 🙂

Kaynak : http://www.engadget.com/2011/02/11/exclusive-nokias-windows-phone-7-concept-revealed/

Ne dersiniz 🙂 Anroid’in önlemenez yükselişi gerçek oluyor. Gartner raporlarında 2014  diye geçiyor Android’in liderliği için ama 3 yıl bu sektör için  oldukça uzun bir süre. 🙂

“Nokia CEO'sundan Smartphone Dünyası ve Nokia ile İlgili İtiraf & MICROKIA :)” için 2 yanıt

2009’da çıkan IDC raporunda ise 2011 yılında 1. sırada Symbian, 3. sırada Android olacaktı. Bu raporlara tonla para verenler var – raporu yazdırmak için ayrı, yazılanları satın almak için ayrı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir