Kategoriler
Genel

Android 2.2'de Wi-Fi Spot Ayarları

Merhaba,

Geçen yazılarımızda Android 2.2’yi Wi-Fi spot olarak (Taşınabilir Kablosuz  Ortam) kullanabileceğimizi söylemiştir. Bu yazımızda bunu nasıl yapabileceğimizi ekran görselleri ile anlatmaya çalışağım. Android 2.2’nin gerçekten hız ve performans iyileştirmeleri dışındaki en önemli özelliği bu.

İlk olarak telefonumuzdaki “Ayarlar” menüsünden “Kablosuz Özelliği ve Ağlar” bölümüne giriyoruz

Yazının Devamı İçin …

Ayarlar

Bu menüde “Doğrudan bağlantı ve taşınabilir ortak erişim noktası” bölümünden “Taşınabilir kablosuz ortak erişim noktası” aktiflenir.

 WiFi Etkinleştir

Bu seçeneği aktiflediğiniz zaman bir alttaki seçenek “Taşınabilir kablosuz ortak erişim noktası ayarları” aktif hale gelecektir. Bu menüye girip “Yapılandırma ayarlarına” girdiğimiz  de ise aşağıdaki gibi artık Wi-Fi spotumuzun ayarlarını yapabiliriz.

WiFi Ayarları

Burada sırası ile “AğSSID”‘si olarak Wi-Fi yayını sırasında görülecek Wi-Fi noktası ismi, “Güvenlik” kısmında Open(Açık) ya da WPA2 PSK olarka ağımızı seçmemiz gerekir. Ağımızın güvenli ve bizden başka birinin kullanmasını istemeyeceğimiz için (sonuçta bu veri bağlantısı operatörünüzün standart internet tarifesinden ücretlenecek ve faturanıza yansıyacak) WPA2 PSK olarak seçip “Şifre” bölümüne de kulanacağımız şifreyi yazıp kayıt ediyoruz.  

Artık Android 2.2 cihazımız Wi-Fi sinyali yayınlamaya başladı. Örneğin desktop bilgisarımızdan Kablosuz Ağlar bölümünden ayarladığımız Wi-Fi noktasını seçip giriş yapabiliriz.

Windows Wi-Fi

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere..

“Android 2.2'de Wi-Fi Spot Ayarları” için 5 yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir